123gebak op Facebook 123gebak op Twitter123gebak op Instagram

 

 

De winkelwagen is leeg

 Hoog niveau bij keuring Patisserie College

Banketbakkerij van Dijk – De Patisserie College Banketbakker uit Gouda, die de eerste prijs heeft gewonnen bij de landelijke Speculaas Brokken Keuring van het gilde van de betere banketbakkers.

Keuring

Dinsdag 29 Oktober jl. konden alle banketbakkers aangesloten bij het gilde Patisserie College hun beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2019’. Zij deden dit tijdens de jaarlijkse Najaarsbijeenkomst bij "De Verspillingsfabriek" in Veghel. In totaal hebben bijna 50 banketbakkers gestreden om de fel begeerde titel. De jury, Dre Eversteijn, Toppatissier van Friesland Campina en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten. Dre Eversteijn: “De winnende brokken van Banketbakkerij van Dijk zijn echt van top kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roombotersmaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaasmelange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Don en Linda Frederiks, eigenaren van banketbakkerij van Dijk zijn heel blij met deze prijs. Don: Dit is een echte teamprestatie !

Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.

De winnende brokken van Banketbakkerij van Dijk scoorden op uitstraling uitmuntend. Maar ook de brosheid en smaak waren van een hoge kwaliteit. Een prachtig resultaat voor zo’n banketproduct.

De competitie

Binnen het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen bakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.  Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Friesland Campina deze competitie georganiseerd. De winnaars hebben vandaag allen een mooie prijs ontvangen, beschikbaar gesteld door Friesland Campina. en uitgereikt door Dre Eversteijn(Friesland Campina) en Hans Tros (technisch adviseur van het Patisserie College).

Inhoud Winkelwagen

De winkelwagen is leeg

Inloggen / Uitloggen

Hofleverancier Don Linda Schild 300x300

 

Fairtrade Gemeente Gouda